LEES ONS VERHAAL

HOE HET ALLEMAAL BEGON

ONTMOET DE ZYTHOLOOG

KAREL TACK

2007 - HET IDEE IS GEBOREN

Samen met een goede vriend brouwde ik in 2007 mijn eerste bier in een kelder. De installatie hadden we volledig geïmproviseerd, de recepten vonden we op het internet. Al snel kreeg ik de smaak te pakken. Ik ging in de avondschool "zythologie" studeren. Ik leerde er smaakpaletten samenstellen en bier combineren met gerechten. 

2010 - OFFICIEEL EEN ZYTHOLOOG

Na drie jaar studeren aan Syntra Hasselt mag ik mij officieel zytholoog noemen. Samen met enkele mede-studenten besluit ik een bier te brouwen om onze diploma-uitreiking te vieren en ter nagedachtenis van onze docent Bas Lansbergen. Het resultaat is een greenhoppingbier genaamd AmBassadeur. 

2012 - GALLO-ROMEINS MUSEUM IN TONGEREN

In opdracht van het Gallo-Romeins Museum brouwde ik enkele bieren in het thema van de tijdelijke tentoonstellingen die er op dat moment plaatsvonden. Enkele van die bieren zijn Ragnabok en Felix.  

2015 - WINNAAR MONDE SELECTION

In 2015 mag ik samen met mijn compagnons een gouden medaille in ontvangst nemen voor AmBassadeur. 

2016 - BIEREN MET LAGE ALCOHOLPERCENTAGES

Ik zet mijn schouders achter enkele kleinschaligere projecten. Daaruit vloeien de bieren Sibyl en VonkAttack voort. 

2018 - EERSTESTEENLEGGING MICROBROUWERIJ

Tot nu toe deed ik alleen aan receptontwikkeling. Ik werkte samen met andere brouwerijen voor de productie. Nu besluit ik het heft in eigen handen te nemen en een eigen brouwerij te bouwen waarin ik zelf bieren kan brouwen. We hopen in 2022 operationeel te zijn.